Home > Made in Thuis > Kat en hond uit een doos

Kat en hond uit een doos

De kartonnen dozen van koekjes, ontbijtgranen en pizza’s zijn een zeer rijke basismateriaal om speelgoed van te kunnen maken. In ons vorige artikel hebben we een huis uit een vrij grote doos gemaakt.  Vandaag zullen we kleine en dunne dozen gebruiken zoals pizza dozen, die door hun proporties de aanval van de kinderen beter zullen kunnen doorstaan …

We gaan vandaag één poes en één hond maken met twee van die dozen. Onze kleine Vera kent deze dieren al heel goed, en daarom hebben we hiervoor gekozen. Hoe dan ook, het idee kan gebruikt worden om andere figuren te maken.  Je moet alleen een paar eenvoudige instructies volgen om binnen enkele minuten de dozen te kunnen betoveren in wat je maar kunt bedenken.

Eerst moeten we de dozen kiezen die we gaan gebruiken. Zoals eerder gezegd, gaan we dunne en niet te grote dozen kiezen. We hebben één van Nijntje kinderen koekjes en één pizza doos geselecteerd.

We moeten nu de figuur op de doos tekenen. Je moet zorgen dat de tekening zoveel mogelijk de randen van de doos aanraakt. Zo wordt de stevigheid van onze pop gegarandeerd. In ons geval hebben we deze poes met rechte lijnen opgebouwd: hoofd, benen en staart komen tegen de randen van de doos te staan.

Nu kunnen we wegsnijden wat ons niet interesseert. De kat neemt zo zijn vorm. Daarna moeten we projecteren de gesneden vorm op de andere kant van de doos, om zo de kat aan beide zijden te kunnen snijden. Dat teken je met een potlood met behulp van de gesneden rand aan de binnenzijde van de doos.

Let op, zodat de figuur stabiel genoeg blijft om te kunnen staan, hebben we de onderkant van de doos niet geknipt. Deze kant van de doos blijft dus intact (zie de foto hieronder)

Ten slotte, en indien nodig, kunnen we stukjes karton toevoegen daar waar de figuur niet stabiel genoeg is .

Nog even goed laten drogen, en klaar! Binnen de kortste keren hebben we een paar grappige poppen om mee te spelen of om het kinderkamertje te versieren!

Ah! en als je deze idee heeft geprobeerd en je een leuke dier of wat dan ook, hebt gemaakt, ontvangen we er graag een leuke foto van. Samen met de kunstenaar uiteraard!. We willen straks de “Made in Thuis kunstgalerij” beginnen!

Categorieën:Made in Thuis Tags:
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: