Home > Presentatie, Wat anderen over ons schrijven > Ecomama Vraag & Antwoord

Ecomama Vraag & Antwoord

Ecomama is een blog over natuurlijke, milieuvriendelijke en gezonde producten en ideeën. Afgelopen week hebben zij aan WatermelonCat een aantal vragen gesteld over onze webwinkel en producten. Zij hebben het leuke interview gepubliceerd in hun site Ecoweetjes de Ecomama’s gids voor duurzame ideeën en shops. Wij zijn erg blij daarmee, en wij willen het met onze lezers delen. Hieronder dus, vind je de “Vraag & Antwoord” van Ecomama!

Waar is de liefde voor dit speelgoed ontstaan?
Wij zijn architecten, en wij houden van design. Toen onze dochter geboren was, ging er een nieuwe wereld voor ons open. Wij begonnen speelgoed te vinden dat ontworpen was door beroemde architecten en ontwerpers. Toen kwam het idee bij ons om deze webwinkel te beginnen. Maar wij houden niet alleen van “mooie dingen”. Wij vinden dat “design” veel meer dan dat is. Wij houden van speelgoed (en architectuur) die goed bedacht is. Het kan om een nieuwe idee over het spelen gaan of de herziening van een traditioneel spel. Het belangrijkste voor ons is dat het een toegevoegde waarde heeft. Een waarde dat het speelgoed uniek maakt.
Waar selecteren jullie het speelgoed op dat in de shop komt?
Het was, en is nog steeds, geen makkelijk zoektocht. In principe, zijn wij aan veel artikelen gekomen door onze kennis over design en architectuur. Deze zijn klassiekers, ontworpen door architecten, zoals de Eames Cards, of door wereldberoemde designers zoals Enzo Mari of Bruno Munari.
Daarnaast hebben wij een aantal artikelen geselecteerd van huidige kunstenaars en ontwerpers. Speelgoed moet, behalve mooi zijn, ook de creativiteit van kinderen laten bloeien…en van hun ouders ook! Want wij vinden dat als de ouders een spel/speelgoed leuk en interessant vinden, zullen de kinderen meer ervan kunnen leren en genieten!
De speelgoed kasten van de kinderen puilen uit met dit speelgoed?
Wij kunnen dit anders formuleren… moeten de kasten van de kinderen met speelgoed uitpuilen? Je bent een Ecomama, toch? … Wij leven al lang in de consumptiemaatschappij. Wij kopen ongelofelijk veel dingen zonder na te denken of wij het nodig hebben. Genieten de kinderen van alle speelgoed dat zij hebben? Of worden hun kopjes alleen maar uitgepuild met spullen en onnodige prikkels? Wat leren zij daarmee?
Wij gaan voor een meer verantwoordelijke consumptie: koop liever speelgoed dat lang meedoet. Speelgoed die je liever bewaard, omdat je weet dat het een toegevoegde waarde heeft. Neem bijvoorbeeld de Fabel Spel van Enzo Mari. Het is een boek, maar ook een spel, en het is niet om te lezen, maar om het zelf een eigen fabel te kunnen schrijven… en het is ook erg mooi om zo maar weg te gooien… Of in ieder geval koop speelgoed dat ontworpen is om weg te doen als het kapot is. Zoals de artikelen van Carton Chick: slim, mooi, goedkoop, maar ook afbreekbaar. Dat is slim en goed bedacht. En dat is ook verantwoordelijk speelgoed.
Wat vind je zelf het mooiste speelgoed?
Moeilijk vraag, hoor… alles! zouden wij moeten zeggen, maar wij zullen proberen een goede antwoord daar aan te geven. Juan vindt de BAUSPIEL van de Bauhaus prachtig. Het is een collectors item, bedacht honderd jaar geleden, gemaakt voor kinderen maar bewonderd en gewild door architecten en ontwerpers. Susana vindt het spel PIU E MENO het mooiste. Het spel is erg creatief en leuk om samen te spelen met je kind of in kwarteten, je kunt er duizenden verhalen mee verzinnen! En het is ook
nog mooi geïllustreerd.
Wat is het populairste item in de shop?
In de winkel zijn er meerdere items te vinden die populair zijn. Dat is voor ons een goede verrassing geweest. Want toen hadden wij een beperkt aantal producten “thuis”, en je weet het nooit. Misschien verkoop je alleen maar een product, en de
rest blijft liggen. Maar gelukkig hebben onze klanten altijd verspreid gekocht. Dus, het is niet makkelijk te zeggen welke het populairste is… Ik denk dat het spel PIU E MENO en de BAUSPIEL van het Bauhaus de meest verkochte artikelen van de klassiekers zijn. En van de huidige kunstenaars zijn de VILA JARDIN, de KOKEISHIS en de PUFFING TROLL mobiel.

Thank you! Juan en Susana!

Graag gedaan Ecomama!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: