Home > Made in Thuis > Papieren prinsessen met chicke jurken

Papieren prinsessen met chicke jurken

Een paar dagen geleden werd ons gevraagd om een ​​”traktatie” te bedenken met het thema “prinsesjes”.
Wij wilden iets maken in de geest van “Made in Thuis”: mooi, origineel, modern, en eenvoudig te maken met materialen die thuis liggen.http://watermeloncates.files.wordpress.com/2011/03/princesitas-012.jpg?w=480&h=640
Je hebt het resultaat al gezien : een zeer moderne prinses, gemaakt met tijdschriftenpapier. Alleen knippen, vouwen en plakken is nodig om deze leuke prinsesjes te kunnen maken.

Volg de eenvoudige instructies hieronder, en je zal in 5 minuten klaar zijn:


Op de foto hierboven kan je zien welke materialen nodig zijn:
1. een aantal tijdschriften (wij zullen alleen de omslag gebruiken, kies dus enkele met leuke printen en kleuren),
2. een paar kartonnen dozen,
3. de basistekening die je aan het eind van dit artikel zal aantreffen,
4. houten satéstokjes
5. transparant plakband,
6. lijm
7. schaar en / of cutter,
8.  potlood of stift.
Eerst maken wij de jurk, het belangrijkste deel van het poppetje. Daarom is het nodig dat  je hier een beetje extra tijd aan besteedt. De jurk in de juiste vorm te krijgen is niet moeilijk maar je moet er in het begin wat tijd en aandacht aan schenken. Ik zou je aanraden even met de basisvorm  te oefenen voor je aan de echte pop begint. Volg hiervoor de instructies die je onder de volgende paragraaf zult vinden.

Zodra je het onder de knie hebt, kan je de “stof” van de jurk kiezen. Je weet al een beetje hoe het er uit zal gaan zien, kies dus een kleurrijke omslag en plaats er vervolgens de basisvorm op. Zoek een indeling die je leuk vindt. Misschien heeft het blad tekst, of is het in twee kleuren verdeeld. Plaatst bijvoorbeeld de basisvorm er scheef op, zodat de lijnen, teksten en kleuren diagonaal lopen…het is maar een idee, je moet als designer zelf de keuze maken.

Nu kan je de jurk uitknippen en daarna vouwen. Kijk naar de gestippelde lijnen en codes die op de basistekening te zien zijn, en doe het als volgt: 1a moet overeenkomen met 1b, 2a met 2b en 3a met 3b. De gestippelde lijnen laten je zien waar de rand van het papier moet komen als het omgevouwen is. Kijk naar de foto’s om dit beter te kunnen begrijpen.
Zodra je de vorm van de jurk hebt, moet je het met een stuk plakband aan de binnenkant vastplakken. Draai vervolgend een klein rolletje plakband en plaats dat onder de hoek van het papier aan de buitenkant. Je kan even een beetje vorm aan die hoek geven en zo moet de jurk klaar zijn.
De volgende stap is de bovenkant van de jurk maken. Dit deel is zeer eenvoudig. Je moet net als eerder, de vorm knippen en deze daarna vouwen, om er vorm aan te geven. Plaats er een stukje plakband in en het is klaar. Om de bovenkant van de jurk aan de onderkant te bevestigen, raad ik je aan één druppel lijm te gebruiken.
Armen en hoofd van het prinsesje, maken wij van de kartonnen doos. De armpjes en nek krijgen zo meer stevigheid. De keuze van de kleur is ook hier belangrijk. Bedenk dat het een  leuke kleurcombinatie met de jurk moet worden.
Voor je de kroon van de prinses rond vouwt, moet je een satéstokje langs de nek leggen, dit om de nek van de prinses stevig genoeg te maken, evenals de verbinding met de rest van de pop. Plak het stokje aan de nek vast met plakband.

Tenslotte moeten wij het dekseltje onder de jurk maken. Dit dient om de jurk te verstevigen, maar ook om binnen de jurk wat snoep of geschenken te kunnen verbergen.  Je kan deze ook van  karton maken, in plaats van papier. Plak het aan één van de zijden goed vast, maar laat het aan de andere kant, die van de lange strip, los. Je kan één kleine rolletje plakband gebruiken om de deksel dicht te kunnen houden. Het is dan gemakkelijk te openen en weer te sluiten.
En …..je prinsesje is klaar! we gaan nu voor de tweede!
Graag ontvangen wij een paar foto´s van je prinsesjes!!

Extra tip: Laat je kind op wit papier tekenen, en kleuren, en gebruik dit om je prinsesjes te kleden!
Hieronder vond je de basistekening (je moet het op en A4 printen)

Advertenties
Categorieën:Made in Thuis Tags: ,
  1. 27 maart 2011 om 12:11 pm

    Heel mooi, deze prinses! En wat leuk dat jullie er een printable bij doen – heel lief. Dank voor het delen!

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: